Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Fose septice ecologice Bucuresti

Fosa ecologica este cea mai eficienta optiune de tratare a deseurilor in momentul in care locuiti intr-o zona rurala sau lipsita de canalizare din cauza infrastructurii. Rezervoarele care sunt ingropate in pamant vor trebui sa ramana inchise ermetic pentur ca aerul sa nu intre in ele si sa nu afecteze descompunerea realizata cu ajutorul bacteriilor anaerobe care vor trai doar in lipsa oxigenului.

Persoanele care aleg sa foloseasca fose ecologice trebuie sa tina cont de regulile urmatoare reglementate de legislatia in vigoare.

Distanta existenta intre fosele septice si casa trebuie sa fie de minim 5 m. Distanta dintre fosele sepice ecologice si casa trebuie sa fie de minim 10 m. distanta dintre teava si panza freatica trebuie sa fie de minim 2 m iar distanta campului de drenaj fata de fantani si puturi trebuie sa fie de 30 de metri.

Fosele septice pot sa se infunde, pot sa refuleze si pot sa existe infiltratii si alte probleme mecanice si de aceea ele necesita mentenanta periodica. In timpul mentenantei vor fi detectate defectiunile chiar de la bun inceput, si in plus, in modul acesta se va mari si durata de viata pe care o au fosele.

Pentru a preveni defectiunile sistemului, compania care comercializeaza fose ecologice si asigura un montaj profesional, va recomanda urmatoarele.

Sa inspectati in mod periodic tot ceea ce tine de fosele ecologice, instalatiile existente in casa, tevile, televizorul, campul de drenaj, cu scopul de a depista inca din timp scurgerile si infiltratiile.

Vidanjarea se va face de fiecare data cand este necesar. Deoarece bacteriile anaerobe existente in fosa nu pot sa descompuna materia solida va fi nevoie sa apelati la servicii specializate pentru vidanjare. Pentru a va da seama cand trebuie sa fie facuta vidanjarea tineti cont de volumul fosei, de frecventa de utilizare si de numarul persoanelor din locuinta.

Este important sa nu consumati apa in exces. Procesul de epurare a apeloz uzate existente in gospodarie se deruleaza in conditii optime si este nevoie ca ele sa stea 3 zile in rezervor pentur ca toate materiile solide sa se depuna si pentru a grasimea sa se ridice la suprafata. Atunci cand consumati foarte multa apa in scurt timp, lichidele nu pot trece prin tot procesul si exista si riscul ca mizeria sa intre in campul de drenaj.

Atuncati la gunoi toate obiectele care nu sunt deseuri umane. Restul obiectelor igienice se vor elimina in cosul de gunoi pentur a nu risca sa infundati tevile sau sa afectati procesul de tratare a apei menajere sau sa deteriorati fosele ecologice. Inainte ca apa sa patrunda in fosa este bine ca aceasta sa treaca prin camine vizitabile de unde pot fi luate lucrurile care nu trebuie sa fie acolo.

 

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347